Aantal updates van 10 januari in Ziber software

Contactpersonen, ZMO en snelheid!

Vandaag zijn er een aantal verschillende updates doorgevoerd in de Ziber MediaPublisher. Ook zijn er updates doorgevoerd die zorgen dat de ziber websites weer sneller en beter vindbaar zijn.
 
Contactpersonen in MediaPublisher
Bij de bedrijfsgegevens in de MediaPublisher kon u voorheen ‘medewerkers’ beheren. Dit is vandaag vervangen door ‘contactpersonen’. U kunt meerdere contactpersonen aanmaken die bestaan uit een naam en emailadres. Op verschillende andere plaatsen in de MediaPublisher kunt u vervolgens deze contactpersonen selecteren, zodat bezoekers van uw website naar deze contactpersonen kunnen reageren. Ook formulieren of bestellingen worden dan naar de juiste contactpersonen gestuurd.
Wanneer u een contactpersoon wist, zullen (na een waarschuwing) op alle plaatsen waar de contactpersoon wordt gebruikt deze worden gewist. Het is dus weer een stuk makkelijker geworden!

Alle medewerkers die u voorheen al had aangemaakt, zijn natuurlijk omgezet naar dit nieuwe ‘contactpersonen’ systeem.

ZMO account
In voorbereiding op een groot aantal aanstaande vernieuwingen op het gebied van ZMO (zoekmachine optimalisatie) zullen ZMO partners vanaf nu het complete hoofdmenu in de MediaPublisher van de klant kunnen benaderen. Op deze manier kunnen er op meerdere plaatsen instellingen worden gemaakt die de zoekmachine vriendelijkheid van uw website ten goede komen. Binnenkort zal Ziber een aantal nieuwe ZMO mogelijkheden lanceren voor alle klanten, om de website makkelijk beter vindbaar te maken (en te meten) bij Google.

Nieuws module sneller
Alle websites en SenseViews die gemaakt zijn met Ziber software draaien in de Ziber Cloud. Ziber werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit en snelheid van deze ‘cloud’. Zo is vandaag de nieuws module voor alle Ziber website aanzienlijk sneller geworden. Wanneer u bijvoorbeeld naar www.hoorngids.nl , www.rondjeschagen.nl, www.compleetfm.nl of www.rondjegoirle.nl gaat komt u op een Ziber website met veel nieuws. Deze laden nu aanzienlijk sneller in. Dat is prettig voor bezoekers van uw website, en ook goed voor de vindbaarheid van uw website bij Google.

Vindbaarheid website beter
Vandaag zijn een aantal updates doorgevoerd die er voor zorgen dat bijvoorbeeld print- en reageer pagina’s niet meer door Google geïndexeerd kunnen worden. Dit komt de vindbaarheid van uw website ten goede.

Microdata integratie
We hebben een start gemaakt met de integratie van microdate in de nieuws module van alle Ziber websites. Het is nog experimenteel, maar met deze nieuwe techniek kunnen we vanuit Ziber de zoekresultaten bij Google aanzienlijk beter aansturen. Google.com is een zoekmachine die deze techniek nu ook ondersteunt.

Webshop voorbereiding
We hebben een aantal belangrijk stappen gezet voor het nieuwe bestelproces in de nieuwe webshop.  We testen nu een compleet nieuwe opzet op het Ziber systeem. Eenvoudig en mooi. Dat zijn de uitgangspunten voor het vernieuwen van het huidige bestelproces. Hierdoor zal de bezoeker van uw website het plezierig vinden om bij u een bestelling te plaatsen. We zullen binnen enkele weken deze update doorvoeren op alle bestaande Ziber webshop (en producten bestel modules).


Het Ziber Team


Ziber staat niet stil!
Nu makkelijk contactpersonen beheren in de MediaPublisher Nu makkelijk contactpersonen beheren in de MediaPublisher