Leerkrachten Aloysius zelf in de schoolbanken!

In de schoolbanken voor een cursus onderhouden schoolwebsite

Diverse leerkrachten van basisschool St. Aloysius uit Schagen zaten afgelopen week zelf weer in de schoolbanken. Ze volgde een cursus in het onderhouden van de school website. De cursus werd verzorgd door Rick Breeuwer van Rick Support, die deze cursussen voor basisscholen die gebruik maken van een Ziber Schoolkrijtje website kan geven.

De St. Aloysius school uit Schagen maakt onderdeel uit van Stichting Sarkon. De Stichting is de bestuurlijke organisatie van negentien basisscholen in de regio Noord-Holland-Noord. Van deze negentien basisscholen maken basisschool de Vogelweid uit Schagen, Sint Jozef uit ’t Zand en sinds kort ook St Aloysius gebruik van een Ziber Schoolkrijtje website.

MediaPublisher cursus
Ziber Schoolkrijtje websites hebben een gemakkelijk CMS systeem, de MediaPublisher. Dit CMS stelt iedere basisschool in staat alle leerkrachten en andere betrokkenen van de school het onderhoud te laten doen op de website. Bovendien kunnen er rechten worden toegekend, waardoor beheerders van de website, alleen toegang krijgen tot het gedeelte waarbij ze een rol spelen.

Ziber biedt twee verschillende soorten cursussen aan. De MediaPublisher teamcursus, speciaal voor de leerkrachten waarbij wordt stilgestaan bij het beheren van de eigen groepen pagina en de SuperUser cursus, waarbij er dieper wordt ingegaan op de diverse mogelijkheden van het systeem. Denk hierbij aan het aanmelden van de site bij Google voor een betere vindbaarheid en het instellen van de rechten e.d.

ICT-coördinatoren St. Aloysius
Tijdens de cursus bij de Aloysius waren de teamhoofden van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw en de ICT-coördinatoren aanwezig. “Wat deze mensen hebben geleerd, zullen zij overbrengen naar alle leerkrachten van de school”, zegt Rick Breeuwer van Rick Support. “En ze hadden voorafgaand aan de cursus niet al stilgezeten! Veel websitepagina’s waren al voorzien van teksten en foto’s en algemene informatie. En doordat er al gewerkt was met de MediaPublisher kwamen er tijdens de cursus zeer gerichte vragen over het onderhoudssysteem. En dat was voor mij prettig, zo konden we dieper ingaan op de mogelijkheden van het systeem.”

Aan het einde van de cursus ging iedereen enthousiast en met een schooltas vol aan informatie terug naar het eigen klaslokaal. Met de verkregen informatie en de online helpdesk van Ziber (usersupport), zijn zij zeker in staat het geleerde over te brengen op de rest van het team.

Weer een enthousiaste basisschool die hard aan de gang gaat met een Ziber Schoolkrijtje!

www.aloysiusschagen.nl (http://www.aloysiusschagen.nl)

De Aloysiusschool in schagen (onderdeel van Stichting Sarkon) heeft een nieuwe Schoolkrijtje website De Aloysiusschool in schagen (onderdeel van Stichting Sarkon) heeft een nieuwe Schoolkrijtje website