Nieuws toevoegen vernieuwd in MediaPublisher

22 januari 2015

Vandaag is er een update doorgevoerd in de MediaPublisher waardoor het makkelijker en sneller is geworden om een nieuwsbericht te plaatsen. Een verbeterde texteditor met opmaak mogelijkheden, mogelijkheid om links in te voegen, foto’s en video’s uploaden, Google maps locatie en tags toevoegen. Kortom, sneller en makkelijker nieuws toevoegen ook vanaf de iPad!

Texteditor

Bij het toevoegen van nieuws kun je vanaf nu tekst met opmaak plakken vanuit bijvoorbeeld Word. Ook kun je eenvoudig tekst opmaken in de editor zelf. Het plaatsen van links is nu eenvoudiger geworden, waardoor dit sneller te werkt.

Knippen en plakken

Wanneer je bijvoorbeeld in Word een bericht maakt en dit wilt knippen en plakken als nieuwsbericht wordt niet de hele opmaak meer verwijderd. Vette tekst, cursief of onderstreept blijft als opmaak behouden. Fontkeuze en bijvoorbeeld lettergrootte worden niet overgenomen, omdat dit door de vormgever als huisstijl is vastgelegd.

Links maken

In de nieuwe texteditor is het heel eenvoudig geworden om links te maken. Links naar bijvoorbeeld andere pagina’s, andere websites of emailadressen. Zo kun je sneller en makkelijker het nieuwsbericht verrijken.

Foto’s en video’s

Het toevoegen van foto’s en video’s is sneller en eenvoudiger geworden, doordat je de foto’s gelijk in hetzelfde scherm kunt kiezen. Wanneer je het nieuwsbericht toevoegt worden alle foto’s en video’s ook gelijk geupload. Wanneer je later het nieuwsbericht gaat wijzigen, kun je door te slepen ook gemakkelijk de volgorde van de foto’s wijzigen.

Google maps

Bij een nieuwsbericht kan nu ook de locatie worden opgegeven waar het nieuws/blog zich afspeelt. Standaard wordt de locatie van uw organisatie gebruikt, maar u kunt hem bij ieder bericht aanpassen.

Tags

Een steeds belangrijker worden onderdeel in de MediaPublisher zijn de tags. Tags zijn een aantal steekwoorden die het nieuwsbericht een extra context geven. Het is een soort samenvatting, zodat op de website eenvoudig andere nieuwsberichten aan jouw bericht gelinkt kunnen worden. De manier waarop de tags werken en ingevoerd kunnen worden zijn ook veranderd bij deze update.

iPad

Het invoeren van een nieuwsbericht is ook geschikt voor bediening op de iPad. En dan vooral het invoeren foto’s en video’s is nu werkend! Dat is een mooie functie, waardoor je gewoon vanaf de bank even je nieuwsbericht of blog kunt maken.

Mobiel

Deze update is ook een voorbereiding op het nieuwe mobiele platform dat Ziber zal gaan lanceren. Nieuwsberichten zullen op smartphones op een nieuwe manier gepresenteerd worden net als de navigatie anders zal gaan werken. Hierbij zal ook gebruik gemaakt worden van de update die vandaag weer is doorgevoerd.

 

Hulp nodig?

Bekijk dan onze vernieuwde uitleg en video tutorial op http://usersupport.ziber.nl (http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/articles/188298-een-nieuwsbericht-toevoegen).

 

Het Ziber Team

nieuws_toevoegen_2 nieuws_toevoegen_2
nieuws_toevoegen nieuws_toevoegen