Jenaplanschool online met Schoolkrijtje

"Online stralen we nu uit, wie we in het echt ook zijn"

De Keerkring uit Schagen heeft onlangs de nieuwe website gelanceerd. De basisschool is gebruik gaan maken van een Ziber Schoolkrijtje. Deze websiteoplossing is speciaal door Ziber voor basisscholen samengesteld. Hierdoor bevat de website alle functionaliteiten die een basisschool in haar online communicatie naar buiten toe goed kan gebruiken. Bovendien bevat de schoolwebsite een gemakkelijk contentmanagementsysteem (MediaPublisher), waarmee alle leerkrachten de eigen groepenpagina kunnen beheren.

 

Bij de Keerkring werken we samen!

“De website is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ouders en de school,” zegt Floortje Bakker. “Naast dat ik moeder ben en één van mijn kinderen op de Keerkring zit, ben ik grafisch vormgeefster bij TADA! vormgeving en fotografie (http://www.tada.nl). Hierdoor maakte ik altijd al diverse uitingen voor de Keerkring, zo ook de website. De website was intussen behoorlijk verouderd. Een andere ouder, Maikel van Ziber software, bood aan te helpen een nieuwe site op te zetten. We wilden graag de kracht van de school ook online goed overbrengen, zodat ouders direct kunnen zien waar de Keerkring voor staat en waarom je voor deze school zou kunnen kiezen.”

 

De kracht van de school

”Eerst hebben we op een avond met het team van de Keerkring gebrainstormd. Over de krachten van deze school, over het uitgangspunt voor de website, en over de gewenste online uitstraling. In drie weken tijd hebben we met hetzelfde team de identiteit helder neergezet en op basis daarvan een nieuw logo en website gemaakt. Vervolgens hebben we de website anders ingedeeld: logischer, toegankelijker en meer passend bij wat de Keerkring ook echt is.”

En het heeft gewerkt, concludeert Floortje. “Op de open dag kwamen ruim 40 ouders kijken naar deze Jenaplanschool en dat is een enorme toename ten opzichte van eerdere jaren. Door de positieve reacties die we van het team en de ouders op de nieuwe site hebben gekregen, zijn we er van overtuigd dat ook de website daar een belangrijke rol in heeft gespeeld!”

 

Makkelijk te onderhouden door groepsleider

De nieuwe website van de Keerkring is ondertussen goed gevuld. De groepenpagina’s zijn allemaal voorzien van het laatste nieuws vanuit de groep, en het fotoalbum bevat nu tal van foto’s van leuke activiteiten. Het gebruiksvriendelijke onderhoudssysteem de MediaPublisher (http://www.schoolkrijtje.nl/pg-24175-7-11080/pagina/mediapublisher.html), dat standaard wordt meegeleverd bij ieder Schoolkrijtje, heeft hier zeker aan meegewerkt.

 

Basisschool de Keerkring uit Schagen is blij met de nieuwe website. De communicatie van de school met ouders en andere geïnteresseerden is sterk verbeterd. En dat was het doel. Missie geslaagd!

keerkring keerkring