Foto app volledig vernieuwd

Snel, makkelijk en mooi,... ervaar het zelf

Vandaag is er een update doorgevoerd aan de Foto app op alle Ziber websites die deze functie gebruiken. Het beheren van de fotoalbums in de MediaPublisher is volledig vernieuwd en ook de weergave op uw website is gewijzigd. Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd waardoor het veel makkelijker is geworden om met veel foto’s te werken. Ondersteuning voor tablet en de mogelijkheid om tags (steekwoorden) toe te voegen aan fotoalbums maakt het zoeken en presenteren op de site beter en toegankelijker. De update is ook belangrijk als voorbereiding op de nieuwe mobiele website die voor deze zomer wordt gelanceerd.

 

Fotoalbums

Een grote wijziging in de MediaPublisher is dat er vanaf heden niet meer wordt gewerkt met hoofd- en subgroepen. Vanaf nu is het aanmaken van een nieuw ‘fotoalbum’ voldoende om direct foto’s toe te voegen en deze zichtbaar te maken op de website. Hiermee wordt het beheer in de MediaPublisher een stuk eenvoudiger - alles kan vanuit 1 scherm worden beheerd. Op de website werkt deze nieuwe opzet bovendien veel sneller en gebruiksvriendelijker.

 

Tags

Een belangrijke toevoeging aan de fotoalbums is de mogelijkheid om tags toe te voegen aan een fotoalbum. Tags zijn steekwoorden die het fotoalbum een extra context geven, waardoor de bezoeker op uw website snel door alle foto’s kan zoeken. Zie het als een samenvatting, die omschrijft waar dit fotoalbum over gaat en waar mensen op uw site op kunnen filteren. Zo vindt uw bezoeker sneller relevante fotoalbums en wordt u ook verrast door andere relevante fotoalbums!

 

Linkjes naar fotogroepen

Doordat er nu tags zijn geïntroduceerd in deze nieuwe Foto App kunt u ook eenvoudig links maken in uw website naar fotoalbums die voldoen aan een bepaalde tag. Zo kunt u bijvoorbeeld een verwijzing maken naar alle fotoalbums met de tag ’2015’ om zo foto’s te laten zien uit het jaar 2015. Handig om in uw dropdown-menu bezoekers snel naar bepaalde fotoalbums te leiden!

 

Google maps locatie

Bij een foto wordt nu ook de geo-locatie opgeslagen, dus de locatie waar de foto is gemaakt. Zo kan de bezoeker van uw website in de toekomst zien waar de foto’s gemaakt zijn.

 

Eenvoudig en snel beheren

In de MediaPublisher is de Foto App compleet veranderd en aanzienlijk vereenvoudigd. U kunt nu niet alleen vanachter uw computer of laptop, maar ook op uw tablet snel vele foto’s tegelijk uploaden. U geeft uw album een naam, een paar tags en alles is geregeld! Het beheer is helemaal responsive gemaakt, zodat het gelijk optimaal gebruik maakt van de schermgrootte op uw tablet, als laptop/werkstation.

 

Klaar voor mobiel!

De nieuwe Foto App is ook helemaal geschikt gemaakt voor gebruik op het nieuwe mobiele platform dat Ziber zal gaan lanceren. Foto’s zullen hierdoor snel en mooi gepresenteerd worden op de mobiele website. Door de tags kunnen bovendien fotoalbums gerelateerd worden aan uw actuele nieuws, evenementen (agendapunten) of pagina’s met eenzelfde tag. Hierdoor kunnen bezoekers snel navigeren en komt relevante informatie goed onder de aandacht. De mobiele website software wordt voor deze zomer gelanceerd (https://www.ziber.nl/nw-6457-7-3581253/nieuws/alle_ziber_sites_binnenkort_mobiel.html).

 

Maakt u nu al gebruik van de Foto App op uw website?

Wanneer nu al een Foto App heeft in uw website, worden alle bestaande foto’s automatisch voor u omgezet naar de nieuwe versie. Da’s wel zo gemakkelijk natuurlijk. In de oude Foto App werkte u nog met hoofd- en subgroepen. In de nieuwe versie is de ‘oude subgroep naam’ gebruikt als naam van het ’nieuwe fotoalbum’. De oude ’hoofdgroep naam’ is als tag toegevoegd aan het ’nieuwe fotoalbum’. Na uitgebreid testen over vele Ziber websites is dit de beste manier gebleken van omzetting. Natuurlijk kunt u nu zelf de namen van de fotoalbums en tags aanpassen, zodat het voor uw situatie nog prettiger en mooier wordt om door uw fotoalbums te zoeken op de website.

 

Hulp nodig bij het inrichten?

Omdat we tegelijkertijd voor heel veel ondernemingen de Foto App naar een nieuwe versie omzetten kan het zijn dat de nieuwe functies niet in 1 x optimaal voor u uitpakken. Dan zitten wij natuurlijk voor u klaar om u verder te helpen . U kunt live met ons chatten vanuit de MediaPublisher of u kunt ons mailen met uw vragen en wensen (support@ziber.nl (mailto:support@ziber.nl)). We helpen u graag!

 

Benieuwd naar de nieuwe Foto app?

U vind hem in de MediaPublisher en op uw site! Maakt u nog niet gebruik van de foto app? Stuur ons dan een mail (mailto:support@ziber.nl) en we informeren u graag over de mogelijkheden op uw specifieke website.

 

Hulp nodig?

Bekijk dan onze vernieuwde uitleg op:
http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/topics/32976-fotoalbum-app (http://usersupport.ziber.nl/knowledgebase/topics/32976-fotoalbum-app)

 

Feedback of ideeen hoe het nog beter kan!?

Laat dan vooral uw stem horen via www.mijnziberidee.nl (http://www.mijnziberidee.nl), zodat wij uw eerste ervaringen weer kunnen verwerken om het nog mooier te maken voor u.

 

Veel plezier met uw nieuwe Foto App!
Uw reactie geven? Deze kunt u twitteren naar @zibersupport (http://twitter.com/zibersupport).

 

Het Ziber Team

foto app vernieuwd foto app vernieuwd