Ziber vormgevers samen in Amsterdam

Westergasfabriek, 29 oktober 2016

29 oktober 2016 – Het was zaterdagmiddag 29 oktober, toen om ongeveer 17.00 het zonnetje nog heerlijk op de terrassen van het Westergasfabriekterrein scheen. De eerste vormgevers hadden zich al verzameld en stonden buiten te genieten van een drankje en heerlijke handgemaakte hapjes van Flavours. De sfeer zat er gelijk al goed in tussen deze reclamemakers uit Nederland die allemaal eenzelfde passie hebben voor vormgeving. “Welk lettertype is daar nou gebruikt op die gevel? Is dat niet de Black Caps?”. En terwijl de laatste genodigden arriveerden gingen we bij Flavours naar binnen om te gaan genieten van een heerlijk diner, de onthulling van 3 geheimen en natuurlijk de uitreiking van de Ziber Awards 2016.

 

Ziber Pay

Gedurende de avond hebben we genoten van een heerlijk diner. En voorafgaand aan iedere gang werden alle aanwezigen verrast met de onthulling van een ‘Ziber geheim’. Maikel Bauer, partner bij Ziber, heette alle genodigden aan het begin van de avond welkom. Voor de onthulling van het eerste geheim vertelde hij de Ziber vormgevers dat er soms lastige keuzes te maken zijn in een onderneming. Zo heeft Ziber besloten om het webshop product niet verder door te ontwikkelen. Wel zal de ondersteuning van het webshop product (Shoplin) in zijn huidige vorm worden voortgezet. Aansluitend kondigde Maikel een compleet nieuwe online betaaldienst aan voor alle Ziber gebruikers, namelijk; Ziber Pay! Hiermee zal Ziber het eerste website CMS zijn met geïntegreerde betaalfunctie. De dienst komt gratis ter beschikking van alle Ziber klanten. Binnenkort meer hierover,…  en ondertussen werd het voorgerecht geserveerd. Eet smakelijk!

 

Mobiele MediaPublisher

Na een heerlijk voorgerecht kwamen we toe aan de onthulling van het tweede Ziber geheim van deze exclusieve avond. Sander Visser, creative director bij Ziber, nam het woord en belichtte de Ziber visie over softwareontwikkeling en de conversational user interface toe. Software die de gebruiker aanvoelt en meedenkt met wat hij wil. Dat je onderweg net zo eenvoudig jouw website kunt onderhouden als vanachter je computer. Alles nog eenvoudiger, sneller en vooral ook prettig en leuk om mee te werken. Sander haalde het doek van de tweede schildersezel af en onthulde het tweede geheim van de avond; De mobiele MediaPublisher, mp.ziber.nl (http://mp.ziber.nl)! Vanaf het moment van onthulling was de nieuwe mobiele versie ook echt beschikbaar, dus gingen de vormgevers ook direct aan de slag. Binnenkort worden alle klanten ook geïnformeerd over deze waardevolle update. Tijd voor het hoofdgerecht! Smakelijke voortzetting ;)

 

Geheim van Gerard

En voordat we aan de laatste gang zouden beginnen kwamen we toe aan de onthulling van het laatste geheim. Het geheim van Gerard van Dam. Maikel bedankte Gerard en zijn team eerst nog voor hun buitengewone bevlogenheid met Ziber en het daarbij behorende verkoopresultaat. Vervolgens nam Gerard het woord en wilde graag met alle andere reclamebureaus zijn geheim delen. En dat geheim, dat blijft geheim ;). Gerard, dank voor het delen! We waren ondertussen aangekomen bij een overweldigend dessert en dat was het ook werkelijk.

 

De Ziber Awards 2016

Nadat we hadden genoten van de laatste gang en nog een kopje koffie dronken maakten we ons op voor de finale. De finale van de bekendmaking van de Ziber Awards 2016. Alle genomineerde vormgevers zaten met een gezonde spanning te wachten of zij met een Award naar huis zouden gaan. Welk reclamebureau was de Beste Nieuwkomer van 2016? Welke vormgever had de Hoogste Klantwaardering gekregen in 2016? Welk mediabureau was de Beste Allrounder? En welk grafisch bureau zou de prijs winnen voor het Beste Design 2016? En ja, als je genomineerd bent en collega reclamebureaus mogen hun stem uitbrengen, dan wil je die prijs natuurlijk wel winnen.

En de winnaars van de Ziber Awards 2016 zijn geworden…

Beste Design 2016 – Van Hout Reclamemakers en Drukkers (https://vormgever.ziber.nl/nw-17200-7-3635298/nieuws/beste_design_award_2016_naar_van_hout.html?page=1)

Beste Nieuwkomer 2016 – Baixo (https://vormgever.ziber.nl/nw-17200-7-3635258/nieuws/winnaar_beste_nieuwkomer_2016_is_baixo_illustraties.html?page=1)

Beste Allrounder 2016 - Pencilpoint - Online en Offline design (https://vormgever.ziber.nl/nw-17200-7-3635273/nieuws/beste_allrounder_2016_is_pencilpoint_geworden.html?page=1)

Hoogste Klantwaardering 2016 - Dienontwerp (https://vormgever.ziber.nl/nw-17200-7-3635261/nieuws/dienontwerp_verdient_award_voor_hoogste_klantwaardering.html?page=1)

 

Het was een prachtige avond. Alle genodigden en natuurlijk ook de mensen van Flavours (http://amsterdamflavours.com/) bedankt! Nog even nagenieten? Bekijk dan hier meer fotos van Ziber Exclusive 2016 in Amsterdam (https://vormgever.ziber.nl/ph-17200-3-29238/foto/ziber_exclusive_2016_-_flavours.html).

 

het Ziber Team

Vormgevers en reclamemakers bij Ziber Exclusive @westergasfabriek Amsterdam 2016 Vormgevers en reclamemakers bij Ziber Exclusive @westergasfabriek Amsterdam 2016