Online afspraken plannen met ouders (en leerlingen)

De scholen beginnen hun weg te vinden met het geven van de online lessen. Leerkrachten zoeken zoveel mogelijk (online) contact op met hun leerlingen. Veel contact door klassikaal of individueel te videobellen. Daarnaast worden er ook momenten gezocht om het werkpakketje of huiswerk af te leveren of te laten ophalen door de ouders. Hoe maak ik nu eenvoudig een online afspraak met ouders en leerlingen?

 

Gespreksplanner: Plannen van 1-op-1 videogesprekken met leerlingen

De gespreksplanner is de ideale manier om een 1-op-1 gesprek te plannen met jouw leerlingen. Als leerkracht plan jij de tijdsloten waarop je tijd hebt voor een videogesprek. Via de Gnap app maak je voldoende tijdsloten aan. De ouders/leerlingen kiezen via de Fiep app zelf een tijdslot wanneer het voor hun het beste uitkomt. Op deze manier kan iedereen plannen wanneer ze één op één met zijn juf of meester kunnen videobellen.

 

> Lees ons support artikel: https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007175297-TIP-Online-1-op-1-gesprekken-plannen-met-ouders- (https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007175297-TIP-Online-1-op-1-gesprekken-plannen-met-ouders-)

 

Gespreksplanner: Ouders huiswerk laten ophalen

Wanneer je een moment wilt plannen met ouders om het schoolpakket te laten ophalen of om deze langs te brengen is het handig om dit op een eigen tijdstip te doen. De gespreksplanner maakt het makkelijk om met de ouders ieder apart een afspraak te maken. 

 

> Lees ons support artikel: https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007175437-TIP-Ouders-huiswerk-laten-ophalen-ivm-Corona- (https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007175437-TIP-Ouders-huiswerk-laten-ophalen-ivm-Corona-)

 

Activiteit met deelname: Afspreken met meerdere leerlingen (via Google Meet)

Wil je activiteiten plannen met een (klein) groepje leerlingen. Via activiteiten maak je eenvoudig een agendapunt met een vraag om deelname aan. Leerlingen kunnen via Fiep dan deelnemen aan jouw activiteit.  Je kunt per activiteit het maximumaantal deelnemers kiezen zodat het groepje niet te groot wordt. Zo kun je dezelfde activiteit herhalen op een ander tijdstip zodat iedereen mee kan doen! (Bekijk de video in het support artikel om te zien hoe je dit kunt doen via Google Meet).

 

> Lees ons support artikel:  https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007230978-TIP-Google-Meet-plannen-via-Fiep-met-meerdere-ouders- (https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360007230978-TIP-Google-Meet-plannen-via-Fiep-met-meerdere-ouders-)

 

 

 

videobellen videobellen